2020’de AppSumo’dan Neler Aldım, Ne Kadar Ödedim?

En beğendiğim girişimlerden ve en uğrak sitelerimden birinin AppSumo olduğunu bilenler vardır. 2020 yılında da Appsumo’dan ücretli çeşitli ürünler satın aldım ve bunları sizinle tek seferde paylaşmak istedim.

Satın aldıklarımın tamamı LTD (lifetime deal) yani ömür boyu erişilebilir fırsatlar. Dolayısıyla halen kullanmadıklarım olsa da ilerde kullanabilirim. Eğer kullanmazsam Appsumo kodlarının satıldığı yerlerde (bir Facebook grubu buldum) satabilirim ama şu an için buna öncelik vermiyorum.

Sözü fazla uzatmadan bu sene para ödeyerek neler satın aldığımı ve ne kadar para ödediğimi paylaşayım. Yorumlarınızı da merakla bekliyorum.

AppSumo’nun ne olduğunu bilmiyorsanız AppSumo Nedir? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Toplam harcama tutarım yazının en altında.

  1. Startups Unlimited (49 dolar): 2020 benim için bu güzel fırsatı satın almakla başladı. Startups.com’un içeriklerine ve ürün/indirim fırsatlarına ömürboyu erişim şansı veren bu fırsatı sizlere tanıtmıştım ve özellikle 5000 dolarlık AWS desteği nedeniyle birçok kişi tarafından alındı. 2020’de beni en çok mutlu eden şeylerden biri de bu oldu; doların rekordan rekora koştuğu bir yılda girişimcilerin parasının cebinde kalmasını sağlamış oldum.Bu fırsat halen AppSumo’dan satın alınabilir durumda. AWS desteği maalesef kaldırılmış durumda ama bir sürü fırsat ve eğitici kaynaklar mevcut. 349 dolar yerine 49 dolar ödemeniz yeterli.*AWS sunucu desteğini kaçırdığınıza üzülmeyin, bu konuda daha iyi bir fırsat sunan Secret aboneliğini tavsiye ederim.
  2. Heights Platform (79 dolar): Bu girişim kendi eğitimlerinizi oluşturup satmanız için geliştirilmiş bir altyapı. Teachable, Podia gibi girişimlerin alternatifi. Ben halen bir eğitim hazırlayıp satışa sunmadım ama umarım bu sene başarabilirim. Heights Platform’un kısa bir incelemesini şurada yazmıştım. Maalesef bu fırsat da kaçtı ve Heights Platform’da en ucuz üyelik aylık 39 dolar.
  3. Quu Promote (49 dolar): Bu girişim linklerinizin sosyal medya kanallarında gerçek kişiler (?) tarafından paylaşılmasını sağlayan bir hizmet sunuyor. Ben aldıktan sonra Twitter’ı takip edip memnun kalmadım ve iade ettim. AppSumo’da 60 içinde sorgusuz sualsiz iade etme şansınız var. Bu ürün şu anda satışta değil ama bir benzeri Missinglettr Curate’i 59 dolara satın alabilirsiniz.
  4. TexAu (49 dolar): Texau, çeşitli tarayıcı üstü otomasyonlarla veri toplayarak işinizi kolaylaştıran, özellikle potansiyel müşterileri yakalamanızı sağlayan bir araç. PhantomBuster‘ın bir alternatifi. Açıkçası bu aracı satın aldığımı unutmuşum. Yeniden ilgileneceğim. 🙂
  5. WP Data Tables (49 dolar): WordPress içinde kullanabileceğiniz, harika tablolar/grafikler yapmanızı sağlayan bir eklenti. Maalesef bu fırsat da artık erişilebilir değil.
  6. How To Make A $1000/Month Business (7 Dolar): AppSumo’nun kurucusu Noah Kagan’ın ayda 1000 dolar kazandıran bir işin nasıl kurulacağını anlattığı eğitimi. Eğitimde video içerikler var ama oldukça eski olduğunu söylemeliyim. En az 7 dolar değerinde bir şeyler öğreneceğimi düşündüğüm için satın almıştım. Eğitim Teachable üzerinde. Ayrıca özel bir Facebook grubuna katılma imkânı var ve siz de halen satın alabilirsiniz.
  7. PlayHt (49 dolar): PlayHt, istediğiniz yazıyı otomatik olarak seslendirip yayınlamanızı, hatta podcaste çevirmenizi sağlayan bir girişim. Özellikle İngilizce için oldukça gerçekçi seslendirmeler yapılabiliyor. 50 farklı dilde 100 farklı ses tonuyla seslendirme yapabiliyor ve Türkçe de bu diller arasında. Bunu Youtube’da bir şeyler denemek için satın almıştım ama hala deneyemedim. Detaylı incelemem şurada ama bu fırsat da kaçan fırsatlardan biri.
  8. HappyForms (49 dolar): Happy Forms da WordPress için satın aldığım bir başka eklenti. Stripe ve Paypal entegrasyonu da dahil olmak üzere, zengin özelliklere sahip formlar oluşturmanızı sağlıyor. Rakip ürünlere göre çok daha uygun, websitesinde 1 yıllık 49 dolara satılıyor ama AppSumo’da 49 dolara 3 site için ömür boyu lisansa sahip oluyorsunuz. Dilerseniz daha fazla kod satın alabilirsiniz.
  9. WP Scheduled Posts (39 dolar):  Adından da anlaşılacağı üzere bir  başka WP yatırımım. Çok sayıda yazıyı WP içindeki takvim üzerinde planlamanızı sağlıyor. Halen satışa açık. 5 sitede kullanabiliyorsunuz. Kendi sitesinde 39 dolara sadece 1 yıllık ve 1 site için lisans satışı yapılıyor.
  10. Spott (59 dolar): Spott, resim ve videolar üzerinde etiketleme yapabildiğiniz güzel bir SaaS girişimi. Oldukça yetenekli ve buna da aklımdaki bir fikri hayata geçirmek için para verdim. Bence Appsumo’ya gelmiş en iyi girişimlerden biri ama maalesef bu fırsatı da kaçırdınız.
  11. Quebely (49 dolar): Bir başka WordPress yatırımım. Gutenberg için çeşitli hazır bloklar kullanmanıza imkân tanıyor. Burada sunulan özellikler için ücretsiz seçenekler olabilir, direkt ihtiyacım yoktu fakat vakti geldiğinde bana çok iyi zaman kazandıracağını düşünerek satın aldım. 160+ hazır bölüm ve 27+ başlangıç seti sunuyor. 10 lisans hakkı var ve ömür boyu kullanabiliyorsunuz. Halen satışta.
  12. No-Code MVP (119 dolar): Appsumo’nun pazar yeri tarafında bulduğum bir ürün. No-code yani kodlama yapmadan ürün geliştirme konusunda uzman olan Bram Kanstein’in bu eğitimi kendi sitesinde 159 dolara satılıyor. Ben o dönem %20 ek indirim bulunca 95 dolara satın almıştım. Bu eğitim güzel taraflarından biri de Airtable‘da 500 dolarlık kredi kazandırması. Onun nasıl olduğunu şurada yazmıştım.
  13. Niceboard (99 dolar): İş ilanı sitesi oluşturmanızı sağlayan bulut tabanlı bir yazılım. Sizlere de tanıtmıştım. AppSumo’da satın aldığım en pahalı ürünlerden biri bu oldu ama kesinlikle değdiğini düşünüyorum ve daha fazla özellik için 200 dolar daha ödemek üzereyim. Bununla yapacağım girişimi yakında sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Niceboard’da Appsumo’nun pazar yeri tarafında bulduğum bir ürün, eğer o tarafı incelemediyseniz mutlaka bakmanızı öneririm.
  14. Viral Loops (59 dolar): Bu girişim referans sistemiyle viral kampanyalar ve çekilişler oluşturmanızı sağlıyor. Bkz: İnceleme yazım. Kickoflabs, UpViral, GrowthSurf, Sparkloop, Firewards gibi araçların rakibi/benzeri. Geleceğe dönük önemli bir değeri olduğunu düşündüğümden 2 kod aldım, yani 118 dolar (indirimsiz hali) ödedim. Bu kampanya Black Friday’de çıkmış ve 8 gün sonra yayından kalkmıştı. Viralloops’ta en küçük pakete sahip olmanın ücreti aylık 49 dolardan başlıyor. Yıllık üyelikte fiyatlar biraz daha düşüyor.

Yukarıdaki rakamları topladığınızda 814 dolar yapıyor ama ben 689 dolar ödemişim. Yani ortalama %16 gibi bir indirimle toplamda 125 dolar kâr etmişim. Satın aldığım ürünlerin değeri ise binlerce hatta onbinlerce dolar değerinde. Tabii bunları açığa çıkarmak için kullanmam gerekecek. Bu indirimleri nasıl aldığımı soracak olursanız, AppSumo’nun gönderdiği indirim kodlarını takip ettim. En son BlackFriday’deki %10 indirimden faydalandım.

Siz de bu indirimleri yakalamak isterseniz Girisimler.net’e eposta abonesi olmayı unutmayın. Beni Twitter’da takip edebilir ve Telegram kanalımıza da katılabilirsiniz. 😉

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Breaker: Twitter Spaces'i Geliştirecek Podcast Uygulaması

Next Article

LemonIO: 24 Saatte Kaliteli Yazılımcı Bulmak Mümkün mü?

Related Posts