Hey: Basecamp Ekibinden Yepyeni Bir E-posta Deneyimi

Hey: Basecamp Ekibinden Yepyeni Bir E-posta Deneyimi

ABD teknoloji dünyasının köklü girişimlerinden Basecamp, yeni bir e-posta sağlayıcısıyla Gmail ve Outlook’a kafa tutmaya hazırlanıyor. Bu yeni ve iddialı servisin pazara çıkışı yaklaşırken henüz duymayanlar için kısa da olsa bir paylaşım yapmak istedim.

Basecamp (eksi adıyla 37Signals) kurucu ortağı Jason Fried’ın bir süre önce açıkladığı hizmet için ilk davetiyeler 15 Haziran’da gönderilecek. Davetiye almak için yapmanız gerekense iwant@hey.com adresine ‘e-posta’ ile ilgili hikâyenizi göndermek.

Hey.com hakkında herhangi bir ekran görüntüsü yok ama ‘e-posta servislerinin 25 problemi‘ yazısına bakarsanız biraz fikir alabilirsiniz. Anlaşılan o ki Basecamp ekibi kişisel eposta adresimizin artık daha kolay yönetilebilir ve takip edilmekten uzak tutmak istiyor.

Jason Fried ve sonradan Basecamp ortağı olan David Heinemeier Hansson, girişimcilik alanındaki farklı görüşlerini Rework (2010) ve Remote: Office Not Required (2013) adlı 2 farklı kitapta dile getirmişti. Basecamp ekibi Ruby on Rails  uygulama geliştirme framework’ünü de teknoloji dünyasına hediye ettiler.

Proje yönetim uygulaması Basecamp şu anda tamamen uzaktan çalışan bir ekip tarafından geliştiriliyor. Jason ve David’in uzun zaman sonra yeni bir ürünle ne kadar başarılı olacaklarını da zaman gösterecek.

15 Haziran’da ilk davetiyelerden birini almak isterseniz siz de yukarıda bahsettiğim şekilde bir e-posta atabilirsiniz. Jason, kullanıcı adlarını kesinlikle satmayacaklarının ve pazarlama/kurumsal amaçlı eposta adreslerinin şimdilik kabul edilmeyeceğini söylüyor. Yani burada bireysel e-posta kullanımına dönük bir çıkış olduğu malum.

Bildiğiniz gibi Google 2009-2010 yıllarında Wave ile radikal bir dönüşüm yapmaya çalışmıştı ama tutmayınca kapattı. Son dönemde Superhuman’ın üretkenlik anlamındaki yükselişinin Basecamp ekibine cesaret verdiğini de düşünüyorum.

Karşımıza nasıl bir ürün çıkacağını da merakla bekliyorum. Umarım Inbox by Gmail’de olduğu gibi ilk deneyenlerden biri olurum. 🙂

Eğer Hey.com alan adının nasıl satın alındığını merak ediyorsanız Jason’ın şu yazısına göz atabilirsiniz.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Secret: Girişimlere Özel İndirim Kulübü (%15 İndirim)

Next Article

Mailerlite: Kullanımı Kolay Eposta Pazarlama Aracı (30 Gün Ücretsiz)

Related Posts