Webgazer

Webgazer, web servisiniz hizmet vermekte olduğunu sürekli olarak kontrol eden ve bir sorun olduğunda haber veren bir SaaS girişimi. Web sitesine ve REST API’lere bağlanarak hata taraması yapıyor ve hata bulduğunda size hemen haber veriyor. Temel hedefi internetten para kazanan şirketlerin kesintiler nedeniyle kaçan müşteri sayısını en aza indirmek ve bu sayede gelir kaybının önüne geçmek.

Nasıl Çalışıyor?

Temel özellikler için herhangi bir teknik kurulum yapmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken websitenizin adresini eklemek ve işlerinize devam etmek. Webgazer, bir hata yaşanması durumunda (sitenize ulaşamadığında, SSL hatası olduğunda vs) e-posta veya telefon yoluyla haber veriyor. Kontrol edilmesini istediğiniz veriler için JSON, XML bilgisi girebiliyorsunuz veya performans ölçümlemesi de yapabiliyorsunuz.

Gelir Modeli / Ücretlendirme

Webgazer, bir SaaS girişimi olarak aylık 5 dolardan başlayan farklı özelliklerde paketler sunuyor. Çok sınırlı olsa da ücretsiz de kullanabiliyorsunuz. 14 günlük deneme süresini ise kart bilginizi girmeden başlatabilirsiniz. Bu sayede bir Webgazer’i detaylı şekilde test edebilirsiniz. Ayrıca bkz: Webgazer-Pingdom kıyaslaması

Yatırım Aldı mı?

Webgazer, Growth Circuit’ten 20 bin dolarlık fikir aşaması yatırımı almıştı. Bu sayede San Francisco’da 1,5 aylık bir hızlandıma programına da katıldı.

Webgazer’in Hikâyesi:

Temmuz 2017: Webgazer, Gökhan Sarı ve Altan Akdoğan tarafından kuruldu.

Ekim 2017: ODTÜ Teknokent’in düzenlediği YFYİ finalinde sunum yaptı ve kuluçka desteği kazandı.

6 Mart 2018: Product Hunt’ta tanıtıldı ve günün 2. girişimi oldu.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

[Röportaj] Lyubov Ivanoğlu: Girişimler Türkiye'ye Nasıl Yetenek Çeker?

Next Article

Talkshow Team: Remote Ekipler İçin Asenkron Video Görüşmeler

Related Posts