No-Code Girişimliğe Adım Atmak İsteyenlere Faydalı 5 Kaynak

Product Hunt’ın kurucusu Ryan Hoover’ın kod yazmadan (no-code) yapılan ürünlerin yükselişiyle ilgili yazısının üzerinden 1,5 yıl geçti. Microsoft Türkiye ve Turkcell eski CEO’su Süreyya Ciliv ise 3 yıl önce low-code ve no-code development konusunda vizyon aşılayan bir sunum yaparak şu 3 tavsiyeyi paylaşmıştı;

– Automate mode coding (Kodlamayı otomatize edin)
– Connect to the new world (Yeni dünyaya bağlayın/bağlanın)
– Iterate to perfection (Mükemmellik için bunları tekrarlayın)

Aslında Süreyya Bey yapay zekânın yazılım alanına daha büyük bir etkiyle girmesine dikkat çekerek daha büyük resme işaret ediyor fakat no-code/kodsuz ürün dünyası yeni girişimciler için şimdiden daha geniş bir uygulama alanına sahip. Dolayısıyla ben de bu alana biraz daha fazla yönelmeye çalışacağım. Çünkü sermaye eksiği çeken ekonomiler için bu alanda büyük fırsatlar olmasına rağmen Türkiye’de çok az sayıda kodsuz girişim/ürün var…

Geçtiğimiz günlerde TechCrunch da bu konuya odaklanan özel bir yazı yayınlandı ve low-code/no-code girişimlerin 2020’de 500 milyon dolar yatırım alabileceğine işaret etti. Yani Türkiye’de 2019’da yapılan tüm girişim yatırımlarının 5 katı…

Sözü fazla uzatmadan kodsuz girişimciliğe merak salmanız için aşağıda 6 güzel kaynak paylaşarak gelecek yeni yazıların haberini vereyim.

Ayrıca 5 Ağustos’ta Mustafa Dalcı ile “no-code startup nasıl kurulur” konulu bir webinar düzenleyeceğimi de hatırlatayım. Bu alana ilgiliniz hangi seviyede olursa olsun bize katılmanızı öneririm. Üstelik bir kişiye de özel bir eğitim hediyemiz olacak. 😉

Nocode.tech

Kodsuz ürün geliştirme konusunda 200’den fazla ürün hakkında bilgi veren bir kaynak. Farklı kriterlere göre (yeni başlayanlar, tasarımcılar, çalışanlar vs…) filtreleme yapabiliyorsunuz. Elbette konuyla ilgili makaleler de paylaşılıyor.

Indie Hackers

Indie Hackers sitesi tek başına bir derya. Forum içeriklerinden no-code ürün geliştirme konusunda çok fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca No-code grubunu takibe alabilirsiniz. Beni takip etmek isterseniz profilim şurada.

WeareNocode

Burası da no-code girişimciliği güçlendirmeye odaklanan kaynaklardan biri ve 8 haftalık bir de hızlandırma programı var. Christian Peverelli ve Eddy Widerker tarafından kurulan WeareNocode, üyelerine çeşitli avantajlar da sağlıyor. Video röportajlar da cabası. Ayrıca organizasyonlar için de çeşitli hizmetler sunuyor.

Makerpad

Farklı ücretsiz içeriklerin yanında ücretli bir eğitim seti de sunuyor. Makerpad, adından da anlaşılacağı üzere üretken girişimcilere odaklanan bir kaynak. Faydalı ürün listesine ve webinar/podcast içeriklerine göz atmanızı öneririm.

Bu listeyi zenginleştirecek önerilerinizi de yorum bölümünde benimle paylaşabilirsiniz.

Görsel kaynak: Beamer

Total
1
Shares
2 comments

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Continually: Dönüşüm Oranını Artıran Sohbet Botu [Fırsat]

Next Article

Siva: Fenomenlere Para Kazandıran Sosyal Ağ

Related Posts