TextNow Nedir? Nasıl Kullanılır?

TextNow Nedir?

Dünyanın ilk bulut tabanlı mobil şebeke taşıyıcısı olarak tanıtılan TextNow, Telekom endüstrisinde taşları yerinden oynatmak istiyen girişim. ‘Geçen hafta 200 binden fazla insan mesajlaşma ve arama şeklini değiştirdi, şimdi sıra sende’ diyor ve herkesi bu değişimin bir parçası olmaya davet ediyor.

TextNow Nasıl Kullanılır?

TextNow, size hızlıca telefon numarası veriyor ve herhangi bir sözleşme istemiyor, SIM kartınızı da ücretsiz gönderiyor. Kablosuz ağ (Wi-Fi) ve mobil şebeke üzerinde hibrid bir teknoloji kullanan TextNow, bu sayede uygun fiyatlı teklifler sunabiliyor. Sprint’e bağlı mobil şebekenin çalışmadığı yerlerde kablosuz ağ üzerinden iletişimi sürdürüyor.

Eflick adıyla 2009’da kurulan ve bugüne dek 1 milyon dolar yatırım alan TextNow, ücretsiz ve sadece kablosuz ağ üzerinden çalışan bir iletişim seçeneği de sunuyor. Bir yandan da akıllı telefon satışı yapıyor. Bilgisayardan tabletten veya telefon üzerinden mesaj gönderip arama yapmaya izin veriyor.

Türkiye’den Kullanılabilir mi?

TextNow, Android, Windows Phone, Windows Desktop, Mac OS X uygulamalarıyla ve TextNow.com adresinden kullanılabiliyor ancak uygulamalar tüm cihazlarla uyumlu değil. 230 ülkeye uluslararası arama yapmanya imkân tanıyan girişim ne yazık ki Türkiye’ye hizmet sunmuyor. Ben VPN ile giriş yapmayı denediğimde başarılı oldum, bir numara tahsis edildi. Tarayıcı üzerinden Türkiye ve Belçika’ya mesaj göndermem engellense de bir ABD numarasına mesaj gönderebildim.

TextNow Ücretlendirmesi Nasıl?

TextNow ile dakika başına konuşma ücretleri oldukça düşük, 0,01 cent’e kadar düşüyor. Türkiye’ye doğru yapılacak aramalar ise dakikası 4,5 cent ile ücretlendiriliyor. Girişim kullanıcılarına bazı fırsatlar ve reklam izletme yoluyla ücretsiz uluslararası konuşma hakkı kazandırıyor ki bu konuda reklamverenlere açık bir de daveti var.

TextNow, yıllar önce yazdığım reklam karşılığında ücretsiz mobil internet paketi vadeden girişimi hatırlatmakla beraber, yine 2015 yılında sadece kablosuz ağlar üzerinde çalışan Freewheel adlı bir mobil iletişim girişimine de benziyor. Sadece bugün gelinen noktada işler daha da ucuzlamış ve ilerlemiş gözüküyor.

Ulusal mobil operatörlerin son yıllarda güç kaybettiği bir gerçek ve bu tarz küresel çapta hizmet veren girişimlerin daha fazla öne çıkacağını tahmin etmek zor değil. Kaldı ki ‘teknoloji dünyasının filleri’ (bkz: Microsoft) bence er ya da geç bu alandaki planlarını gerçeğe dönüştürecekler…

Total
0
Shares
1 comment

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Rimuut: Freelance Fatura Kesme & Ödeme Alma Servisi

Next Article

Adventure Club: Nike, Abonelik Modeliyle Çocuk Ayakkabısı Satacak

Related Posts
%d blogcu bunu beğendi: