Kişisel Görev Takip Uygulamaları

Bu yazıya veya e-bültene sponsor olmak için hemen bize yazın.

Geçmişte görev takibi yapmak bir ajanda veya defter tutmaktan ibaretti ama bilgisayarlar, mobil cihazlar ve internetin gücü sayesinde çok daha detaylı dijital görev defterleri tutabiliyoruz.

Kimi kullanıcılar Apple’ın Notes uygulamasını veya Google Keep’i kullanmaya devam etse de daha fazlasını isteyenlerin önünde çok fazla seçenek mevcut. Bu yazıda da özellikle bireysel kullanıma uygun görev/proje takip/yönetim uygulamalarını bulacaksınız.

Daha fazlasını zaman içinde ekleyeceğimiz bu listeye siz de kullandığınız görev yönetim uygulamasını yazarak katkı sağlayabilirsiniz.

Dipnot: Uygulama abonelik fiyatları ülkeye, platforma ve kampanyalara göre değişebilir.


TickTick

⇻ Nedir? ⇻ Nasıl Çalışır?

TickTick, yıllardır bizzat kullandığım ve hem tasarımıyla hem de özellikleriyle özellikle bireysel kullanımda çok tatmin edici bir görev takip uygulaması.

Detaylı incelemesini şurada paylaştığım TickTick’in bazı özellikleri; çok detaylı (alt görevler, zamanlama, bildirim, etiketler…) görev oluşturabilme, öncelik sıralaması, akıllı filtreler, farklı görünümler (takvim, kanban, Eisenhower matrisi…), görev paylaşımı, özel alışkanlık takip aracı, pomodoro sayacı ve istatistikleri, odaklanma özelliği ve arkaplan sesleri, entegrasyonlar (zapier, ifttt, gmail…), konum hatırlatması…

TickTick’in MacOS, Android, iPhone & iPad, Apple Watch, Windows ve Linux uygulamaları var. Elbette tarayıcı üzerinden de kullanılabiliyor ve Chrome, Firefox, Outlook ve Gmail eklentileri mevcut.

⇻ Fiyatlandırma?

TickTick’i ücretsiz de kullanabilirsiniz ancak yıllık aboneliği 28$ yani aylık 2,4$ kadar uygun fiyatlamayla geliyor. Eğitim indirimi ise %25 ve yıllık 21$. Yine de 1 ay ücretsiz deneyeyim istiyorsanız bu yazıya e-postanızı doğru şekilde yazarak bir yorum bırakırsanız size 1 aylık Premium plan kodu gönderebilirim.


Trello

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Trello, görev yönetim uygulamaları içinde bir efsane. Birçok uygulamaya ilham veren, hızlı altyapısıyla kullanması keyiftli, hem bireysel hem de profesyonel olarak bir ekiple kullanabileceğiniz harika bir uygulama.

Kanban görünümüyle bir kült haline gelen Trello sadeliğiyle öne çıkan bir araç ama otomasyon, ücretli ek özellikler (power-ups), taslaklar ve entegrasyonlar ile çok daha fazlasını isteyenleri de karşılıksız bırakmıyor.

Trello’yu tarayıcınızda rahatça kullanabileceğiniz gibi uygulama severler için Android, iPhone iPad, MacOS, Windows uygulamaları da var. Eklenti tarafında da Chrome, Firefox, Edge ve Safari’yi destekliyor.

⇻ Fiyatlandırma?

Trello’yu bireysel işler veya küçük ekipler için ücretsiz olarak da rahatça kullanabilirsiniz. Ücretli planlar ise kullanıcı başına aylık 5$’dan başlıyor.


Any.do

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Any.do, daha çok mobil uygulama tarafında kendini ispatlayan, görevlerinizi organize etmenizi sağlayan bir araç. Özellikle alınacaklar listesi oluşturma konusunda bazı özel geliştirmeleri de var.

Klasik listelemenin yanında takvim görünümü de sunan Any.do, tekrarlanan görevler oluşturma, temalar, WhatsApp hatırlatmaları, renkli etiketler, konum hatırlatması gibi ek özelliklere sahip.

Android, iPhone, iPad, MacOS, Web, Windows, Apple Watch, Wear OS uygulamalarıyla her yerden kullanabileceğiniz, Google Asisstant ve Siri ile sesli şekilde yönetebileceğiniz bir araç.

⇻ Fiyatlandırma?

Any.do, ücretsiz de kullanabilirsiniz ama abonelik teşviki var ve 12 aylık abonelikte aylık 3$ ödemeniz gerekiyor. Takım fiyatları ise henüz açıklanmadı ama erken erişim için e-postanızı bırakabilirsiniz.


Todoist

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Todoist de hem özel hem de iş hayatına hitap eden özelliklere sahip.

Tekrarlanan görevler oluşturma, öncelik seviyeleri, favoriler, hatırlatıcılar, etiketler ve filtreler, temalar, verimlilik gösterimleri ve entegrasyonlar Todoist’in öne çıkan özellikleri arasında.

Türkçe desteği de sunan Todoist, haftalık değerlendirme, proje takibi, toplantı gündemi vb. şablonlara da sahip.

⇻ Fiyatlandırma?

Todoist‘i 5 katılımcı ve 5 proje için ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz, daha fazla özellik ve kullanım sınırları veren Pro üyelik ise aylık 4$’dan başlıyor.



Total
0
Shares
1 comment

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Kulaklara Şifa Sesli Kitap Uygulamaları

Next Article

Yetenekli SEO Araçları

Related Posts