SEO Assistant: İçerik Bulutu’ndan SEO Analiz Aracı

SEO Assistant: İçerik Bulutu’ndan SEO Analiz Aracı

Türkiye’de içerik pazarlaması alanında çalışan en önemli girişimlerden İçerik Bulutu, sadece müşterilerine değil tüm kullanıcılara açık bir SEO eklentisi yayınladı: İçerik Bulutu SEO Asistanı.

Şimdilik sadece Chrome eklentisi olarak hizmete sunulan asistan, Google’da arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5 sırada yer alan içerikler detaylı bilgiler sunuyor ve yeni içerik fikirleri üretmenize yardımcı oluyor.

Google’da arama yaptıktan sonra İçerik Bulutu SEO Asistanı eklentisine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz.

İçerik Bulutu SEO Asistanı Neler Söylüyor?

Yaptığınız aramaya göre bu eklentinin karşınıza getirdiği bilgiler şöyle;

Ortalama Kelime Sayısı: Arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5’te yer alan içeriklerin tek tek sahip oldukları kelime sayıları ve bu 5 içeriğin ortalama kelime sayısı.

Featured Snippet: Featured Snippet’ta yer alan içerik varsa o içeriğin ilk 300 kelimesinde 2 kelimeden oluşan ve en çok kullanılan kelime öbekleri. Ayrıca ilgili içerikte en çok kullanılan anahtar kelimelerin Featured Snippet’ta geçip geçmediğini de gösteriyor.

Görsel Sayısı: İlk 5’te yer alan içeriklereki görsel sayısı.

En Çok Kullanılan Anahtar Kelimeler: İlk 5’te yer alan içeriklerde 2 ve 3 kelimeden oluşan ve en çok kullanılan anahtar kelime öbekleri.

Text / Code Oranı: İlk 5’te yer alan sayfaların metin / kod oranı.

İlgili Aramalar: Kullanıcıların o konuyla ilgili arattığını diğer anahtar kelimeler, konular.

Ücretlendirme?

Eklenti sayfasında yer alan bilgiye göre 100 sorgu için 20₺ gibi bir ücretlendirmesi var ancak Mayıs ayı boyunca ücretsiz kullanmak mümkün. Bu sürenin eklentinin faydalı olduğunu anlamak için de yeterli olduğunu düşünüyorum. Zira eklentinin çok fazla özelliği olduğunu söyleyemeyiz.

Eğer içerik üretimiyle ilgileniyorsanız İçerik Bulutu SEO Asistanı‘nı denemenizi tavsiye ederim. Yorumlarınızı da paylaşmanızı bekliyorum.

Dipnot: Eklenti Chrome’da sorunsuz çalışıyor. Opera’da Chrome eklentilerini dolayları olarak kullandığımda ise uzun bir bekleme süresiyle karşılaştım.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Dijital Pazarlama Eğitimi Almadan Önce Sorulacak 7 Soru

Next Article

Proteco: EvdekiBakıcım'ın Yeni Dezenfeksiyon Hizmeti

Related Posts