Tia Health: Kadın Sağlığına Odaklanan Teletıp Girişimi

Tia Health: Kadın Sağlığına Odaklanan Teletıp Girişimi

Tia Health, teletıp ile bütünsel sağlık hizmeti veren bir girişim. Başlangıçta sadece metin tabanlı bir iletişim / tavsiye uygulaması olsa da geçen yıl başladığı klinik işini büyütüyor.

Kısa süre önce aldığı 24,275 milyon dolarlık yatırımı da bu alanda genişlemek için kullanacak.

Kadın Girişimcilerden Kadınlara Özel İlgi

Kanada merkezli girişim özellikle kadın sağlığına odaklanıyor. Bu durum 2 kadın kurucuya (Felicity Yost & Carolyn Witte) sahip bir girişim için normal karşılanabilir. Fakat  kadınların sağlık konusunda erkeklerden çok daha büyük bir pazar oluşturduğu da açık bir gerçek. Cinsel sağlık, sağlıklı yaşam, hamilelik ve terapi hizmetleri de girişimin özellikle odaklandığı alanlar.

Kanada merkezli olmasına rağmen ilk fiziksel kliniğini New York’ta açan Tia Health doktor, doktor asistanı, hemşire, terapist ve diğer tedavi görevlilerinden oluşan 15 kişilik bir ekibe ev sahipliği yapıyor.

Masrafları %40 azaltıyor

Tia Health, sağlık hizmeti alırken masrafları %40 kadar düşürdüklerini söylüyor. İlk kliniğini açtıktan sonraki duyurusuna tam 3000 kadından yanıt alan girişim COVID-19’un da etkisiyle artık daha hızlı büyüyor ve son 90 günde Tia’nın 3000 üyesinin yüzde 50‘si mesajlaşma veya video yoluyla etkileşim kurmuş.

Sağlık sigortalarının tele-tıp hizmetlerini desteklemesi de Tia Health’in elini güçlendirmiş. Girişimciler pandemi öncesi yaptığı bir anketle en çok talep edilen hizmetin ruhsal sağlık desteği olduğunu da görmüş ve şimdi özellikle bu alanda elini güçlendiriyor.

Bildiğiniz gibi Udemy’nin kurucusu Eren Bali de yeni sağlık girişimi Carbon Health ile özel sağlık klinikleri açıyor. Pandemi dönemindeki test sürecindeki başarısı da Carbon Health’in kıymetini artıran adımlardan biri oldu.

Tia Healh, Nisan 2015’te kuruldu ve 24,275 milyon dolarlık yatırımda Threshold Ventures, Acme Ventures, Define Homebrew, Compound ve John Doerr’in imzaları var.

Teletıp neden önemli?

Türkiye’de de bu alanda girişimcilerimizin harekete geçmesini bekliyorum. Özellikle Flymedi gibi daha önce sağlık turizmine odaklanan girişimler tele-tıp alanına pivot edebilirler. Teletıp hizmetleri özellikle zaman maliyetini ortadan kaldırdığı için kıymetli ve bu sebeple toplum sağlığına olumlu etki yapacağı kanısındayım.

Kaçırdıysanız Prof. Melih Bulut’u konuk ettiğim ‘sağlık alanında girişimcilik’ konulu webinarı Youtube’da izleyebilirsiniz.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

JetGet: Jet Gibi Kapıcı Hizmeti

Next Article

Korona Butonu: Parayı Bas, Butonu Al

Related Posts