JotURL: Linklerinizi Makineli Tüfeğe Çevirin

İnternetin linkler üzerine kurulu olduğunu ve link paylaşmanın çok önemli olduğunu her fırsatta söylerim. Linkler varlığımızın ve ölçümlemenin bel kemiği. JotURL de tam olarak bu noktaya odaklanıyor ve tamamen linkler üzerine kurulu bir hizmet veriyor. Üstelik sunduğu özellikler tahmin edebileceğinizden çok daha fazla.

Temelde link kısaltan ve tıklamaları takip etmemizi sağlayan servisleri (örn: bit.ly) bilirsiniz. JotURL bit.ly’nin yaptığını yapıyor ama çok daha fazlası var. Zaten bu yüzden de JotURL kendini bir link kısaltma servisi değil, bir pazarlama platformu olarak tanımlıyor. Bu iddianın ne kadar doğru olduğunu görmek için özelliklere bakmakta fayda var.

JotURL’in Özellikleri

  1. Link Shorting: Bildiğiniz link kısaltma işi. Linklerinizi kısaltıp ne kadar tıklandığını takip edebiliryorsunuz ve bunu kimse göremiyor. Bildiğiniz gibi bit.ly linklerinin sonuna ‘+’ işaret koyduğunuzda o linke kaç kişinin ne zaman ve nereden tıkladığını görebiliyorsunuz. Örnek: bit.ly/yatamiyorum+
  2. Call-to-Actions: Linklerinizin açıldığı sayfalara küçük butonlar eklemenizi sağlayan bir özellik. Ancak tüm sitelerde çalışmıyor (mesela Medium’da) ama bir çok siteden paylaşacağınız linklerde bu özellikten epeyce faydalanabilirsiniz. Bir örnek için şu linke tıklayıp sol alt köşeye bakabilirsiniz: https://jo.my/1sstsg
  3. Multilink Instagram Bio: Instagram profillerinde tek link ile açılan çoklu link listelerini görmüşsünüzdür. Ben kısa süre öncesine kadar profilimde shor.by‘yi kullanıyordum. Shorby tamamen bu iş özel bir girişim. JotURL ise bunu ek bir özellik olarak sunuyor.
  4. Conversions Tracking: Linklerin ne kadar dönüşüm oranı sağladığını da JotURL ile görebilirsiniz. JotURL’in iddiasına göre markalı alan adları, uzun bir link paylaşmaktan %34 oranında daha fazla tıklama alabiliyor.
  5. Branded Links: Dilerseniz kendi alan adınızı alarak kısa linkinizi oluşturabilirsiniz. Ben bunun için frt.me’yi aldım ama henüz bağlamadım. Alan adınızı dofo.com’dan arayabilirsiniz. 🙂
  6. Deep Links: Mobilde uygulama içi yönlendirmelerde de JotURL’den faydalanabilirsiniz.
  7. Remarketing: Linklerinize yeniden hedefleme kodları ekleyebilirsiniz. Bu da dijital reklam performansınızın artmasını anlamına gelir.
  8. A/B Testing: Çeşitli varyasyonlar deneyerek en verimli linki seçebilirsiniz.
  9. UTM Builder & Manager: Yine linklerinize UTM (Urchin Tracking Module) etiketleri ekleyerek Google Analytics üzerinden takip ve analiz edebilirsiniz.
  10. Targeting: Ziyaretçilerinizi tarayıcı türüne, işletim sistemine göre ve daha bir çok kritere göre hedefleme imkanına sahipsiniz.
  11. Smart Rotator: Geri dönen ziyaretçilere yeni mesajlar gösterebilirsiniz.
  12. Timing: Linklerinizi zamana duyarlı hale getirebiliyorsunuz ve belli bir vakitten sonra linklerinizin davranışını değiştirebilirsiniz.
  13. Link Monitoring: Kırık linklerinizi, link tıklamalarını, zararlı trafiği ve daha bir çok şeyi takip edebilirsiniz.
  14. Visual QR Codes: Dijital veya fiziki ortamlarda kullanılmak üzere kişisel QR kodlarınızı oluşturabilirsiniz.
  15. Link to Whatsapp Chat: Direkt Whatsapp’a yönlendiren linkler oluşturabilirsiniz.
  16. Password: Linklerinize şifre koyarak sadece şifreyi bilen kişilerin linki açmasını sağlayabilirsiniz.
  17. Team Working: Ekip halinde çalışarak verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Ücretlendirme

Evet, JotURL bu yukarıda saydıklarımı ve hatta daha fazla özellik sunuyor ve 14 gün deneme sürümüyle ürünü tanımanıza izin veriyor. Ben JotURL’e Appsumo fırsatıyla ömür boyu sahip olarak büyük bir fırsatı yakalamış oldum ancak şu anda bu fırsat söz konusu değil.

Yıllık abone olduğunuzda aylık 7 Euro (yaklaşık 45lira) gibi bir ücretle JotURL’i kullanmayaa başlayabiliyorsunuz. En küçük hesap 5000 aksiyon ve 2000 markalı link kısaltmanıza izin veriyor. Elbette diğer bazı sınırlamalar da var ancak JotURL ile oluşturacağınız linkler bence 7 euro’dan daha kıymetli olacaktır.

Açıkçası ben yukarıda saydığım özelliklerin çok küçük bir kısmını kullanıyorum ama sadece Call to Action butonu oluşturabilmek bile benim için para vermeye değer kılıyor. Çünkü bu sayede çok farklı bir kanaldan sitenize trafik çekebiliyorsunuz.

Ben bu özelliği daha önce Sniply ile keşfetmiştim ve ücretsiz versiyonunu kullanarak ekstra trafik çekmeye başlamıştım. JotURL’den sonra Snipply’yi kullanmayı bıraktım. Eğer sizin de paylaştığınız linklere tıklayan bir arkadaş çevreniz varsa (ki küçük de olsa vardır) kesinlikle bu özelliği denemenizi tavsiye ederim.

JotURL’in bir de Facebook grubu var. Bu sayede sürekli ürünü güncelleyen küçük ama gerçekten iyi bir ekip tarafından yönetildiğini görebiliyorsunuz. Dilerseniz siz de JotURL müşterisi olmadan önce Facebook grubuna katılabilirsiniz.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Widgate: Size Özel İçerik Haritaları

Next Article

Chooch AI: Türk Girişimcilerin Yapay Zekâsı

Related Posts