LemonIO: 24 Saatte Kaliteli Yazılımcı Bulmak Mümkün mü?

Lemon.io, aylarca sürebilecek iyi bir yazılımcı bulma işini 24 saate indirmeyi vadeden bir insan kaynakları girişimi. 24 saat içinde size çok iyi bir eşleşme yapmayı vadediyor ve eğer beğenmezseniz bu eşleşmeyi değiştirmenizi sağlıyor.

Lemon IO, yazılımcıları özgeçmiş incelemesi, itibar tasdiki, kişisel yetenek testi ve son sorgulama gibi 4 aşamalı bir değerlendirmeden geçirerek platforma kabul ediyor. Kabul oranı %30 seviyesinde. Yani her 100 kişiden 70’i bu değerlendirmelerde geçemiyor.

Lemon.io, sizin için iyi bir yetenek bulduktan sonra da işi bırakmıyor. Haftalık raporlarla yazılımcıların hangi görevler üzerinde çalıştıklarını ve ilgili projeye ne kadar zaman harcadıklarını paylaşıyor.

Ücretlendirme

Hem işe alım tarafında hem de ücretlendirme tarafında girişimler için çalıştığını söyleyen Lemon.io, Startup Plan ile saatlik 40-60 dolar ücretle yetenek tahsisi yapıyor. Dilerseniz tam zamanlı görevlendirme de yapıyor. Add A CTO Plan ise aylık 2000 dolardan başlıyor.

Anasayfada paylaşılan iki yazılımcı profilinin de Ukranya’da olması yazılımcı saat ücretleri bakımından şaşırtıcı değil.

https://www.youtube.com/watch?v=-L4VdrqgPlk

Open Startups & Build in Public

Lemon.io, daha önce farklı örneklerini verdiğim şeffaf girişim kültürünün temsilcilerinden biri ve kurucusu Aleksandr Volodarsky, ‘Build in Public’ yoluyla girişimini geliştirirken neler yaptığını herkesle paylaşıyor. Aleksandr, dün gönderdiği son epostada 2020’de 2.7 milyon dolar satış hacmine ulaştıklarını ve 2021’de 10 milyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini paylaştı.

Benim en çok dikkatimi çeken ilk çeyrek hedeflerden biri şuydu; ‘Bağımsız yazılımcılara 14 kez dokun; aynı kanalı 3 kezden fazla kullanma.’

Bizde sadece 1 kez eposta atıp sonuç bekleyenleri görünce şaşırıyorum. 2.7 milyon doları kazanmak ve 10 milyon dolara koşmak için bazı kapılarda sabahlamak gerekiyor.

Aleksandr’ın gelişmelerini takip etmek için volodarik.com‘a epostanızı bırakmanızı öneririm ki geçtiğimiz günlerde paylaştığım ‘Hangisine Reklam Vermek Daha İyi? Google Ads, Product Hunt, Podcast…‘ başlıklı yazı da Aleksadr’ın deneyimlerinden biriydi. Eğer o yazıyı takip edip, eposta listesine abone olduysanız sizi tebrik ediyorum. 😉

Popüler

İlgili İçerikler