Nereye Reklam Vermek Daha Kârlı?

Aleksandr Volodarsky, 24 saat içinde şirketlere yazılımcı bulan Lemon.io’yu halka açık şekilde geliştirmeye devam eden bir girişimci. Yani deneyimlerini şeffaf olarak paylaşarak hem kendine hem de diğer girişimlere faydalı olmayı amaçlıyor. Blogunu gezerken keşfettiğim Temmuz-Ekim ayı notlarındaki bazı detaylar dikkat çekici. Aleksandr, farklı kanallara harcadığı parayı ve ne kadar geri dönüş alındığı paylaşıyor.

Aralık ayında yayınlanan yazıda Aleksandr, farklı kanalları denediğini ve bunların ikisinden (yanında yıldız olanlar) çok memnun kaldığını söylüyor.

Kısa listeyi aşağıda paylaşıyorum, onun altında daha fazla bilgi vermeye çalıştım. Umarım sizler için de faydalı olur. Daha fazlası için Alexandr’ın bloguna abone olabilirsiniz.

  • Diğer – 3%
  • Bilinmeyen – 5%
  • Outbound – 8% ????
  • Quora – 8%
  • Google ads – 9%
  • Coding Ninjas – 11% (CodingNinjas’a gelip lemon.io’ya yönlendirilenler)
  • Product Hunt – 11% (Sadece 1’i ücretli reklamdan, diğerleri Haziran ayındaki organik tanıtımdan)
  • Referans yoluyla – 13%
  • SEO – 16%
  • The MFM podcast – 16% ????

My First Million podcasti için verilen reklam/sponsorluk en iyi dönüş oranını getirmiş ki bu aynı zamanda Aleksandr’ın en az para harcadığı kanallardan biri.

Diğer yandan başka bir podcaste üsttekinden 4 kat daha fazla ödemiş dişe dokunur ama bir sonuç alamamış. Girişimcimiz buradaki kötü performansı seçim haftasından 1 hafta sonra sponsor olmalarına bağlıyor. ‘Muhtemelen insanların dikkati hala seçimde takılı kalmıştı.’ diyor.

Product Hunt’ın anasayfasına 24 saat için 4 bin dolar “promoted product” reklamı verildiğinde ise dikkate değer sayıda potansiyel müşteri toplamış ama bunlardan sadece birini müşteriye çevirebilmiş. Diğer yandan Aleksandr, Product Hunt’ın yine de harika bir kanal olduğunu ve bazı adaylarla görüşmeye devam ettiklerini paylaşıyor. 2021 için de 1 kampanya randevusu yapmış.

Product Hunt’taki static web reklamı ise hiç dönüşüm getirmemiş. PH’deki bu reklam türü ise 1000 gösterim başına 20 dolar olarak ücretlendiriliyor ve iç sayfalarda (kategori, ürün vs.) yayınlanıyor. 5 bin dolar harcadıklarında sadece 1 tane potansiyel müşteriyi çekebilmişler ki o da müşteri olmamış.

Şimdi sıkı durun… Google Ads için harcanan 10 bin dolardan sadece 1 tane potansiyel müşteri gelmiş.

Aleksandr, 2021’de girişimcilerle ve yatırımcılarla ilişkiyi ısıtarak referans yoluyla büyümeyi ve küçük grupları hedefleyerek ilerlemeyi hedefliyor. Sizin 2021 büyüme planınızda neler var?

Popüler

İlgili İçerikler