AppSumo MarketPlace: Girişim İndirimleri İçin Pazar Yeri

AppSumo (nedir?) kısa süre önce pazar yeri modelini uygulamaya başlamıştı ve Sumo Holding’in kurucusu Noah Kagan dün AppSumo Marketplace‘in resmi duyurusunu ProductHunt’ta yaptı. Bu bölüm AppSumo anasayfasında da bir banner ile öne çıkarılmış durumda.

Pazar yeri modelini N11, GittiGidiyor, Hepsiburada gibi e-ticaret sitelerinden biliyorsunuz. AppSumo da aynı şekilde çalışıyor; yani farklı satıcıların tek çatı altında kendi ürünlerini listeleyip satmasına imkân tanıyor.

AppSumo, pazaryeri tarafında sadece yazılım ürünlerini değil, e-kitap, PDF ve kurs içeriklerini de belli bir komisyon oranıyla satışa sunacak. Bu adım biraz Gumroad‘un yoluna kırmak olarak görüyorum ama o tarafta çok daha kişisel performansa dayalı bir model var. Yani kendiniz satış sayfanızı oluşturup, kendiniz pazarlıyorsunuz ve komisyon oranı da AppSumo’ya göre çok daha az.

AppSumo Marketplace daha az sayıda içerik üreticisiyle daha özel bir anlaşma yapıyor. İlk 5 yorumu aldıktan sonra ürününüzü pazarlamaya başlıyor ve satış başarısına göre bu desteğini artırıyor.

AppSumo Marketplace’in genel olarak AppSumo vitrininden farkı ise ürünlerin/içeriklerin geçici süre için değil, sürekli olarak satışta kalabilmesi. Noah’ın paylaştığı bilgilere göre bu bölüm 3 ay önce açılmış, şimdiye kadar 280 ürün/içerik yayınlanmış ve üreticilere 500 bin dolar ödeme yapılmış. Toplam platform rakamları ise 2 binden fazla ürün ve 15 milyon dolar…

AppSumo özetle, pazarlamaya harcayacağınız paraya talip olarak daha fazla müşteri kazandırmayı vadediyor. Ne kadar başarılı olduğunu ise bugünkü hali en iyi şekilde gösteriyor. SimilarWeb’e göre AppSumo’nun aylık 1,3 milyon tekil ziyaretçisi var. Bu ay Black Friday kampanyaları nedeniyle bu sayı bence daha da yukarı çıkacaktır.

Eğer siz de AppSumo’nun anasayfasında veya pazar yeri bölümünde ürün/içerik satmak ve çok geniş kitlelere ulaşmak isterseniz Partner Apply sayfasından başvuru yapabilirsiniz.

Ben geçtiğimiz haftalarda NoCode MVP kursunu pazar yeri tarafından satın aldım ve yine bu bölümde sahneye çıkan Image4Io ve Screpy adlı yerli girişimleri sizlere tanıtmıştım.

Total
1
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

SaaS Girişimleri İçin 15 Özel SEO & İçerik Pazarlaması Kaynağı

Next Article

State of Remote Work: Uzaktan Çalışma 2020 Raporu

Related Posts