Intersect Labs, no-code araçların giderek arttığı bir dünyaya çok yüksek perdeden giriş yapıyor. Amacı herkesin kestirimsel (öngörüsel) analiz (predictive analytics) işini 3 tıkla yapmasını sağlamak ve görüşünüşe göre bu iddianın hakkını da veriyor.
Ankit Gordhandas ile Anita Kirkovska tarafından kurulan Intersect Labs, eldeki tarihsel veri setini makine öğrenmesi (nedir?) yoluyla analiz ederek bir ilişki modeli ortaya çıkarıyor. Daha sonra da bu ilişki modelinden çıkardığı mantıkla bir kestirim/öngörüsel model sunuyor.
Kullanıcıların tek yapması gereken Excel’i yani veri setini yükleyip bir sonuç sütunu ve bu sonucu ortaya çıkaran diğer sütunları işaretlemek. İşe yaramayan sütunları da temizleyebiliyorsunuz ve birkaç dakika içinde veriye dayalı bir ilişki modeli ortaya çıkıyor. Hangi veri parçalarının istediğiniz sonucu getirdiğini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bkz: Açıklamalı blog yazısı.
Dilerseniz bu öngörüleri farklı entegrasyonlar ve REST API ile kendi teknik akışınıza eklemeniz de mümkün.
https://www.youtube.com/watch?v=JlmuFSrS6ng
Makine Öğrenmesinin Gücünden Faydalanın
Makine öğrenmesinin gücünden faydalanmayı 3 dakikalık işe çeviren Intersect Labs, çökme durumlarını, ömür boyu kullanıcı değerini, en iyi müşteri adaylarını, gelirleri, kayıpları ve daha bir çok veriye dayalı şeyi tahmin edebiliyor.
Dilerseniz bazı sütunları manipüle ederek atacağınız adımların sonuçlarını önceden görmeniz mümkün oluyor. Intersect Labs’in rakamlarına göre bunu yaptığınızda mesela bir özellik geliştirme işini 11 kat daha hızlı yapabiliyorsunuz. Çünkü nakit ve zaman masrafına girmeden test yapmış oluyorsunuz.
2019 Y Combinator Girişimi
Intersect Labs, 2019’da Y Combinator’a seçilen bir girişim ama halen bir SaaS girişimi gibi gir ve kullan modelinde çalışmıyor. Şahsen ürün demosu almak için aldığım randevuda girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Ankit Gordhandas ile tanışınca bunu da konuştuk. İlerleyen dönemde bu konuda daha esnek olmayı düşündüklerini öğrendim.
Peki şu anda nasıl çalışıyor ve nasıl bir ücret isteniyor?
Girişimin şu anki çalışma yüksek maaş alan veri bilimcilerini ikame etmek üzerine kurulu. Yani “Bir veya birkaç veri bilimci almak yerine bizim ürümüzü kullanın” diyorlar.
MIT mezunu bir mühendis olan Ankit, kısa sohbetimizde veri bilimcilerin 10-50 bin dolar arasında maaş aldıklarını söyledi ve kendi ürünlerinin de 10 bin doların üzerinde bir ücretle hizmet verdiğini paylaştı. Aşağıdaki demoları izlediğinizde siz de çok büyük veri setlerinden çıkarılacak sonuçların ne kadar bu paraya değecek kadar değerli olduğunu tahmin edebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=rVlPRH-cpCU
Intersectlabs, hali hazırda hatırı sayılır şirketler tarafından kullanılıyor ve öneriliyor. Ürünün son kullanıcıya daha açık ve küçük veri setleri için daha uygun fiyatlı hale gelmesi durumunda çok daha popüler olacağına şüphem yok. Muhtemelen bu konuda gelişmeler de olacak.
Eğer işiniz gereği veri analizine vakit ayırıyorsanız mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.
Daha fazla detay isterseniz şuradaki vaka çalışmalarına da göz atabilir veya ürün demosu için randevu alabilirsiniz.
Son olarak Ankit’in bir insanın tüm verilerini toplamayı hedefleyen Gyroscope’ta kısa süre için ‘Head of Data Science’ olarak çalıştığını da paylaşmak isterim. Eğer daha önce denemediyseniz ücretli olan Gyroscope’u da deneyebilirsiniz. Jack Dorsey’in de zamanında bu uygulamayı kullandığını hatırlıyorum.
Ek okuma parçası & TED konuşması: Makine Öğrenmesi Bilgisayarları Çılgınca Eğitiyor