Hafta Özeti: 18 Girişim, 3 Kitap, 1 Webinar

Yeni bir ‘haftanın girişimleri’ serisiyle karşınızdayız. Bir hafta boyunca tanıttığımız tüm girişimleri ve içerikleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Bu hafta sizlere 18 girişim ve 3 kitap tanıttık. 

Eğer hala abone değilseniz günlük eposta bültenimize ve Telegram kanalımıza abone olmayı unutmayın. Özel içerikler ve indirimler için de Patreon üzerinden bizi destekleyebilirsiniz.

Khenda: Üretim Hatları İçin Görüntü Analizi

Khenda, manuel üretim hatlarında görüntü analizi ile üretimin verimini ve kalitesini arttırmaya odaklanan bir girişim. Üretim süreçlerinizi yapay zekâ desteği ile standart hale getiriyor.

Aykan Ekici ve Çağkan Ekici tarafından kurulan Khenda, üretimin çevrim süresini, normal ve hatalı üretim adetlerinin verilerini çıkarır. API’si sayesinde sisteminize entegre edilebiliyor.

Yerli girişim Diffusion Capital Partners’dan Nisan 2021’de yatırım aldığını duyurdu.

Maven: Gagan Biyani’den Topluluk Odaklı Eğitim Girişimi

Maven, grup/dönem bazlı (cohort-based) eğitimlerin düzenlenmesini sağlayan bir yazılım platformu. Geleneksel kursların aksine bu modelde bir aidiyet ve topluluk mantığı öne çıkıyor. Bkz:

Gumroad‘un kurucusu Sahil Lavingia, hem eğitimci hem de yatırımcı olarak Maven’in paydaşları arasında.

Maven’ın kurucuları Udemy’nin kurucu ortağı Gagan Biyani ile altMBA’in kurucu ortağı Wes Kao ve Socratic’in kurucu ortağı Shreyans Bhansali.

Smartalpha: Tıbbi Yapay Zeka Ürünleri

Smartalpha, tıbbi yapay zeka alanında sağlık çalışanları için arttırılmış gerçeklik teknolojileri üreten bir girişimdir. İnsan sağlığını ilerletmeye odaklanmış bir ekiptir.

Ürünlerinden birisi NerveBlox, anestezi uzmanları için geliştirilmiş bir üründür. Bir diğer çıkardıkları ürün ise Rievi, akciğer ultrasonunu akıllı yorumlama motorudur. 2019 yılında Ankara’da kurulmuştur.

Diffusion Capital Partners tarafından yatırım yapıldı.

Uppbeat: İçerikleriniz İçin Telifsiz Müzik [Fırsat]

Uppbeat, videolarınız ve podcastleriniz için ihtiyacınız olan telifsiz müzikleri bulabileceğiniz bir girişim. İçerik üreticileri için tamamen telifsiz ilgi çekici müziklerie kategori halinde sunuyor.

Abonelik gelirlerinden sanatçılar da gelir elde ediyor. Uppbeat’i ücretsiz de kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha fazla içeriğe erişmek için ise aylık 7$ ödemeniz gerekiyor.

Diğer yandan Uppbeat’i ömür boyu tek ödemeyle AppSumo üzerinden 59 dolara alabilirsiniz.

Vadootv: Reklamsız Video Barındırma Hizmeti [Fırsat]

Vadootv, yüksek hızlı güvenli sunucularda özelleştirilebilir ve reklamsız video barındırma hizmeti sunan bir girişimdir. Videolarınızı bulut üzerinde kaydedebiliyor, barındırabiliyor ve özelleştirerek sunabiliyorsunuz.

Videolarınızı WordPress ile sitenize, sosyal medyaya ya da maille diğer kişilere özel gönderebilirsiniz. Alternatif olarak Vidyard ve Loom girişimlerine bakabilirsiniz.

AppSumo fırsatı ile ömür boyu 39$’a sahip olabilirsiniz.

Encharge: Kişiselleştirilmiş E-Posta Pazarlama Aracı [Fırsat]

Encharge, sürükle bırak yapısıyla kişiselleştirilmiş e-posta gönderimi yapmanızı sağlayan bir girişim. İşinizi, reklamlarınızı kişilere özel olarak tanıtmanıza olanak sağlıyor.

E-postalarınızı 50’den fazla entegrasyon ile web sitenizin, ürünlerinizin canlı verileriyle gönderebiliyorsunuz. Alternatif olarak ActiveCampaign ve AutopilotHQ girişimlerine göz atabilirsiniz.

AppSumo fırsatı ile ömür boyu 59$’a sahip olabilirsiniz.

Billion Dollar Loser: WeWork’ün Yükseliş ve Çöküş Hikâyesi

Billion Dollar Loser, bir dönem aldığı yatırımlarla mükemmel bir yükseliş yakalayan fakat ilerleyen dönemde değerlemesi hızla düşen WeWork’ün hikâyesini anlatıyor.

WeWork’ün hikâyesi elbette girişimin kurucusu ve eski CEO’su Adam Neumann’ın hikâyesi demek. Bir göçmen olan Neumann’ın öyküsü, 200’den fazla röportajla desteklenerek ele alınıyor.

Reeves Wiedeman tarafından yazılan kitabın Kindle versiyonunu Amazon’dan %82 indirimle 4.99$’a alabilirsiniz.

TexAu: Veri Ayıklama ve CRM Otomasyon Aracı [Fırsat]

TexAu, farklı kanallardan potansiyel müşterilerinizin bilgilerini ayıklamanızı ve CRM çalışmanızı otomasyona çeviren bir girişim. Müşteri verilerinizi ölçeklendirirken ve verilerinizi sosyal medya hesaplarınızla ilişkilendiriyor.

TexAu Prospectur ile şirketlerde hedeflediğiniz çalışanları bulmak için Linkedin’i kullanıyor. NoCode yapısı ile tüm sosyal medya CRM süreçlerinizi oluşturabilirsiniz.

AppSumo fırsatı ile ömür boyu 79$’a sahip olabilirsiniz.

Thundra: Bulut Tabanlı Uygulama İzleme & Hata Ayıklama Platformu

Thundra, bulut üzerinde çalışan modern mikro hizmetler geliştirmeyi (#Microservices), hata ayıklamayı, test etmeyi ve pazara sunmayı sağlayan bir geliştirici platformu.

Thundra Sidekick’in bulut hata ayıklayıcısı kod deponuza bağlanarak kodunuzu hızlıca içeri aktarıyor. Ayrıca GitHub, GitLab, Bitbucket gibi araçlarla da entegre çalışıyor.

Berkay Mollamustafaoğlu ve Serkan Özal tarafından Ankara’da kurulan Thundra’yı Product Hunt’ta desteklemek için tıklayın.

Landing Page Checklist: Adım Adım Varış Sayfası Oluşturma Rehberi

Landing Page Checklist, varış sayfası (landing page) oluşturmak için yapılması gerekenleri 16 adımlı bir kontrol listesiyle sunuyor.

Yücel Faruk Şahan ve Barash Asenov tarafından geliştirilen Landing Page Checklist, illüstrasyon setlerinden e-posta pazarlama araçlarına kadar geniş bir yelpazede 100’den fazla faydalı araç da paylaşıyor.

Bugün Product Hunt’ta tanıtılan LPC’yi incelemek ve desteklemek için şöyle buyrun.

(Product Hunt’ta günün girişimi seçildi)

Deprocrastination: Dikkatinizi Dağıtan İçerikleri Engelleyin

Deprocrastination, dikkatinizi dağıtacak içerikleri sınırlanmanızı ve tarayıcınızı özelleştirmenizi sağlayan bir girişim. Chrome eklentisi ile kolayca web araçlarını kullanırken üretkenliğinizi arttırabilirsiniz.

Çalışırken dikkatinizi dağıtan araçların süreleri belirlenip, raporlanıyor. Ayrıca tamamen yasaklamayabiliyor, sınırlar da koyabiliyorsunuz. Temel özellikleri ücretsiz sunuluyor.

Profesyonel paketi ayda 3,99$’a sunuluyor.

Product Hunt’ta Nasıl 1. Olunur? (Hemen İzle)

Dün iki yerli ürünün Product Hunt‘ta yayınlanmasının ardından Yücel Faruk Şahan ile Youtube üzerinde bir canlı yayın yaptık ve Product Hunt’ta nasıl 1. olunacağı üzerine sohbet ettik.

PH tanıtım rehberi üzerinden Product Hunt’ta başarılı bir tanıtım yapmanın taktiklerini irdeledik. Ayrıca Yücel Faruk Şahan’ın Landing Page Checklist‘i geliştirme hikâyesini dinledik.

Yayınımızı Youtube’da izleyebilir, Landing Page Checklist’i PH’de destekleyebilirsiniz.

Macro: Zapier’in İnsanlar İçin Olanı

Macro, ekiplerin manuel ve tekrar eden süreçlerini iş akışı modeline çevirerek otomatikleştirilmesini sağlayan bir girişim. Görev kontrol listesi, süreçlerin listelenmesi, raporlanması ve eylemlerin otomatikleşmesini sağlıyor.

Google E-Tablolar, mail süreçleri ve izlenemeyen süreçlerden kontrolü kolay yapılara geçişi hedefliyor. Görev listesi süreçleri oluşturup, eylemlere dönüştürmeniz için entegreler sunuyor.

Şu an tamamen ücretsiz sunuluyor.

Avaxtars: Blokzinciri Üzerinde Geliştirilen NFT Oyunu

Avaxtars, Avalanche blockchain ağı üzerinde geliştirilmiş, hikaye haline dönüştürülmüş bir oyun girişimi. Kullanıcıları Avaxtars içerisinde platformun para birimi ile karakter NFT’leri alıp, satabiliyor. Bir Epic karakter 17 bin TL değere karşılık satıldı.

Kurucuları Ahmet Usta, Mesut Çevik ve Ozan Akcora.

Satın alınan karakterler satın alan kişilerin cüzdanlarında saklanıyor. Avaxtars karakteri bulunan kişilere AVXT Token dağıtılması planlanıyor.

Every to: Meraklılar İçin Haber Bülteni ve Podcast

Every to, her şeyi baştan sona göz geçirebileceğiniz üretkenlik, liderlik, strateji ve kültür başlıklarına odaklanmış bir haber bülteni. Yazarları analiz ve yorumlarıyla haber bültenlerini ve podcastlerini oluşturuyor.

Her sektörde, her işin bakış açısını yansıtmayı ve meraklı okuyucularına perspektif kazandırmayı hedefliyor. 25.000’in üzerinde üyesi bulunuyor. Kısıtlı ücretsiz bölümü ve ilk ay 1$ sonra yıllık 200$ olan ücretli paketi bulunuyor.

Thinking Like a CTO: İyi Bir CTO Olmanın Sırları (İndirim)

Thinking Like a CTO, 25 yıldır teknoloji alanında çalışan Umut Gökbayrak’ın Hakan Erdoğan ile kaleme aldığı bir kitap. 45 sayfalık bu rehberde CTO (Chief Technical Officer) olmanın incelikleri anlatılıyor. İndirimli olarak  satıp alıp tarayıcı üzerinde okuyabilirsiniz.

Umut Gökbayrak ve Hakan Erdoğan daha önce CTO’nun El Defteri adlı bir blog açmıştı ve ‘kitap olacak blog‘ diye tanıtmıştık.

Product Hunt üzerinde de yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Routine: Üçü Bir Arada Görevler, Notlar, Takvim

Routine, görev, not ve takvim uygulamalarını bir araya getiren ve üretkenliği arttırmaya çalışan bir girişim. MacOS, iOS, Web ve Google hesaplarıyla kullanım yapılabiliyor.

Google Takvim uygulamasıyla entegre çalışıyor. Diğer görev ve not uygulamalarından kolayca içe aktarım yapıp geçiş yapabiliyorsunuz. Ayrıca görevlerinize sosyal medya içerikleri gömebiliyorsunuz.

Beta sürümünde olan uygulama için ücretsiz erişim talep edebiliyorsunuz.

TweepsBook: Tweetleri Dilediğiniz Hastaglerle Listeleyin

TweepsBook, Twitter’da gördüğünüz tweetleri istediğiniz başlıklar ile listeleyip, bunları paylaşmanızı sağlayan bir girişim.

Twitter API‘si geliştiren ekip, Twitter hesabınızı uygulamayla eşleştirdikten sonra kolayca başlamanızı sağlıyor.

Gönderinin altına “@girisiminhesabi bkm #istediginizetiket” yazmanız gerekiyor. Bu sayede tweetleri istediğiniz etiket altında sizin için toplayan bir bot çalışıyor. TweepsBook’u ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz.

Grammarly: İngilizce Yazım Hatalarınızı Düzeltin

Grammarly, İngilizce metin yazımında hatalarınızı düzelten bir girişim. İyi ve doğru bir metin yazmanız için size kelime seçiminde de yardımcı oluyor.

Farklı araçlarla entegre çalışan Grammarly’de intihal denetleyicisi özelliği de bulunuyor. Grammerly Keyboard ile akıllı telefonlarda da yardımcı oluyor. Grammarly’yi ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz.

Alternatif girişim Trinka AI‘a, Türkçe yazım düzeltme için Türkçe Yaz‘a göz atabilirsiniz.

Trinka: Akademik İngilizce Dil Bilgisi ve Yazı Denetleyicisi

Trinka, İngilizce akademik ve teknik metin yazımında dil bilgisi ve yazım hatalarınızı denetleyen bir girişim. 3000’den fazla dil bilgisi denetleyicisi ile uygun kelimeleri seçmenizi sağlıyor.

MS Word’de bulunan içeriğinizi dakikalar içerisinde en doğru hale getirmenizi sağlıyor. Şuan tüm premium özellikler ve aylık 10.000 kelimeye kadar ücretsiz sunuluyor.

Alternatif girişim Grammarly’e göz atabilirsiniz.

Calendso: Açık Kaynak Calendly Alternatifi Planlama Aracı

Calendso, e-postalar ve iş yükünü azaltan açık kaynak kod bir takvim, planlama ve randevu girişimi. Planlarınızı ve takvimlerinizi kendi sunucusunda güvenli şekilde barındırıyor.

Ürün kullanılan ekipler tarafından özelleştirilebilmesi için beyaz yapıda bulunuyor. Yerleştirme özellikleriyle kendi sisteminize gömerken, çok sayıda entegrasyon ile avantaj sağlıyor.

Alternatifi olan girişim TidyCal ve Calendly‘e göz atabilirsiniz.

Hayat Bir Oyun: Ödüllü Oyun Geliştiricisi Mevlüt Dinç’in Otobiyografisi

Hayat Bir Oyun, oyun sektöründe önemli bir isim olan Mevlüt Dinç‘in otobiyografisi. Daha önce bilgisayar eğitimi almayan yazar, nasıl dünya çapında ünlü bir oyun geliştiricisi olduğunu anlatıyor.

Mevlüt Dinç, İngiltere’de “Yılın Oyunu” ve “En İyi Programcı” ödüllerini almıştı. Daha önce kendisiyle yaptığımız söyleşiyi buradan izleyebilirsiniz.

Türkçe olarak yayımlanan kitabın İngilizcesi de kısa süre önce Amazon’da yayımlandı.

 

Popüler

İlgili İçerikler