Daha dün video danışmanlık üzerine yeni bir girişim tanıtmışken gece yarısı yine bu alanda çok beğendiğim bir girişimle karşılaştım; Remotehour.
Remotehour, anlık video görüşmeler yapmanızı sağlayan bir web uygulaması. Hemen profilinizi oluşturup, görüşme dakikalarınızı belirleyerek herhangi bir yazılıma ve üyeliğe ihtiyaç duymadan diğer insanlarla görüntülü görüşebiliyorsunuz.
Buradaki kritik nokta görüşme sayfası açan kişinin o anda çevrimiçi olup olmadığını görmek ve hemen konuşmaya başlayabilmek. Eğer kişi çevrimiçi değilse, eposta adresinizi bırakarak çevrimiçi olduğunda bildirim alma şansınız da var ama diğer bir çok uygulamada olduğu gibi ileri bir tarihe randevu alamıyorsunuz.
Aşağıdaki görselde ve profil sayfamda 2 farklı oda oluşturduğumu görebilirsiniz. 5 Dakikalık ücretsiz tanışma için e-postanızı bırakmayı ihmal etmeyin. 🙂
5 Saniyede Ücretsiz Kullanmaya Başla
Remotehour’da 5 saniyede Google veya Facebook hesabınızla bağlanıp ücretsiz şekilde profil oluşturmanız mümkün. Ücretsiz şekilde sınırsız konuşma ve ekran paylaşımı yapma şansınız da var.
Edvays’de de beğendiğim özelliklerden biri olan süre sayacının ücretsiz üyelikte olması da harika. Yine ücretsiz hesaplarda Slack ve Twitter entegrasyonu, takipçi (eposta) toplama, sınırsız ekran paylaşımı gibi güzel özellikler var ve elbette her şey sınırsız değil.
Ücretsiz hesap sahipleri sadece 1 oda oluşturabiliyor ve en fazla 15 dakikalık görüşme seansı açabiliyor.
Ücretli Üyelikle Bilgini Paraya Dönüştür
Remotehour’a aylık 12$ karşılığında üye olduğunuzda ise çok güzel özellikler açılıyor ki bunun ilki görüşmelerden para kazanabilmeniz. Stripe entegrasyonu sayesinde görüntülü görüşmeler için ücret talep edebiliyorsunuz. Kredi kartı ile ödeme yapılıyor ve konuşma ücreti sadece Stripe kesintisiyle hesabınıza yatıyor.
Ücretsiz hesap sahiplerine sunulan diğer avantajlar ise istenilen uzunlukta görüşme seansı açabilmek, 5 farklı oda oluşturabilmek ve görüşmeleri uzatmak için 5 dakika ekleyebilmek.
Ekip halinde katılmak istediğinizde özel bir fiyat ödemeniz gerekiyor ve sınırsız oda ve sınırsız görüşme süreleri açabiliyorsunuz. Ayrıca sayfanızda kişiselleştirme yapabiliyorsunuz.
Sosyal Medya Çağına Uygun Bir Girişim
Daha önce tanıttığım girişimler biraz daha profesyonel görüşmeler için değer taşırken Remotehour bence tam sosyal medya çağına uygun bir girişim. Anlık, hızlı ve kolay erişilebilir ama yine de özel bir iletişim kanalı açmak isteyenler için oldukça ideal.
Daha önce farklı uygulamalar denemiş olmama rağmen ben Remotehour’u oldukça beğendim ve normalde Meetfox kullandığım video danışmanlık sayfama da ekledim. Uygun vakit bulduğumda Remotehour üzerinden sorularınızı cevaplamaktan memnun olacağım.
Ben yukarıda gördüğünüz gibi 5 dakikalık ücretsiz bir oda ve 10 dakikalık seanslar için 1 dolarlık bir oda açtım. Zaman zaman aktif olarak sizlerle görüşmek ve sorularınızı yanıtlamak istiyorum. Her iki odaya da abone olmanızı isterim. 🙂
Chatroulette ile CuriousCat’in Karışımı
Remotehour için Chatroulette ile CuriousCat‘in karışımı demek sanırım yanlış olmaz. Siz de çevrenizdeki insanlarla birebir kısa video görüşmeler yapmak istiyorsanız Remoteour’da bir profil açmanızı tavsiye ederim. Bu girişimin benzerlerinin yakın zamanda artacağını da düşünmüyor değilim.
Remotehour’un Hikâyesi
Ben Remotehour’a Twitter’da rastlayınca hemen kurucus ortağı Shun Yamada‘yı çevrimiçi yakalayarak 5-10 dakika görüntülü görüştüm. Daha sonra da kendisiyle mesajlaştım ve siteyi inceleyince Remotehour’ın hikâyesini ayrıntılı olarak anlattığı Medium yazısını buldum.
Shun, San Francisco’da yaşayan, 5 yıldır serbest çalışan Japon asıllı bir girişimci. Bu sene başında uzaktan çalışan şirketlerin ekip içinde ve müşterileriyle görüntülü görüşebilmesi için Remotehour’ı geliştirimeye başlamış. Ocak ayında ürünün en sade halini yani MVP‘sini kodlayan Shun, NomadList, Remotive ve Workfrom gibi uzaktan/remote çalışanların çok olduğu ağlara girip kullanıcı kazanmaya çalışsa da maalesef başarılı olamamış. Çoğu mesajı görmezden gelinmiş ve ancak birkaç kullanıcı kazanabilmiş.
Bir zaman sonra uzaktan yürütülen ve rekabete dayalı bir hızlandırma programı olan Pionner’a katılan Shun, 17 Mart’ta San Francisco pandemi nedeniyle kapatılmasını fırsat bilerek Remotehour’ı Hacker News‘te ve Product Hunt‘ta paylaşmış. Yine olumlu ve olumsuz geri bildirimler gelmiş. Hacker News’te 82 puan, Product Hunt’ta 300 oy/upvote almış.
Pionerr’a başvurduktan sonra da sunum gününe katılacak girişimler arasına seçilmiş ve Superhuman’ın kurucusu ve CEO’su Rahul* Vohra‘ya girişimini tanıtmış (aşağıda) ve Jason Calacanis’in de aralarında olduğu bir grup girişimciden 300 bin dolar yatırım almış.
Sözü daha fazla uzatmadan sizi Remotehour ile başbaşa bırakıyorum. Remotehour, sizin de işinize yarayan bir ürün olur. En kısa zamanda yüzyüze görüşmek dileğiyle! 😉
*Rahul, zamanında Rapportive adlı ürününü LinkedIn’e satmıştı.
https://www.youtube.com/watch?v=icrlIBDJngo&feature=emb_title