Kod Yazmadan Web Sitesi Yapmayı Sağlayan 6 Girişim

Bülten sponsoru olmak için hemen iletişime geçin.

İlk statik websitemi 2006 yılında kodlayarak açmıştım. Tam PHP’ye yönelmeye başlamışken 1 dönem sonra dijital işlerin kodlama yapılmayan taraflarına yönelmeye başladım ve o zamandan sonra hep kod yazmadan web sitesi açtım.

O zamanlar sadece WordPress, Drupal, MS Frontpage gibi araçlar vardı ama bugün çok fazla sayıda ve çok daha hızlı/esnek araçlar var.

Bu yazıda web sitesi yapma araçlarının 6 tanesi ile başlıyoruz. Yakında çok daha fazlasını bu listeye eklemiş oluruz. Eğer hâlâ kendinize bir web sitesi açmadıysanız artık bu duruma bir son vermenizi dilerim.


Webflow

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Webflow, kod yazmadan özelleştirilebilir web siteleri kurmanızı sağlayan bir web sitesi yapma aracı ve içerik yönetim sistemi.

Kullanım kolaylığı, tasarım özgünlüğü, temiz kod kalitesi ve SEO uyumlu yapısıyla özel bir yeri olan Webflow, WordPress’e yeni nesil alternatiflerden biri. WordPress altyapısındaki içeriklerinizi de kolayca taşımanıza imkân sunuyor.

No-code bir araç olarak karşımıza çıkan Webflow’a Webflow University ile Webflow’da ustalaşmanıza da yardımcı oluyor. Tangram gibi ücretli araç ve hizmetlerle de yapılabileceklerin sınırlarını zorluyor.

Daha da ileri gitmek istiyorsanız Webflow Konferansı‘na kayıt yaptırabilirsiniz.

⇻ Fiyatlandırma?

Webflow’u ücretsiz kullanmaya başlayıp ihtiyacınıza göre ücretli planlara geçebilirsiniz. E-ticaret sitesi de pazar yeri sitesi de açabilirsiniz.


Carrd (%15 İndirim)

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Carrd, en azından benim gördüğüm birçok site yapma aracı içinde ilk sırayı alabilecek bir ürün. Özellikleri ve kullanım kolaylığı ile farkını gösteren, benim de para ödediğim ve geliştiricisine epey para kazandıran bir ürün.

Tamamen mobil uyumlu (responsive) tek sayfalık site / karşılama sayfası (landing page) yapmanızı sağlayan bir araç. Blok sistemiyle çalışıyor ve istediğiniz bileşenleri ekleyip sitenizi hızlıca inşa ediyorsunuz.

Özgün bir tasarım üzerinde çalışabilirsiniz ama 5 farklı kategorideki (profil, landing, form, portfolio, sectioned) onlarca temadan birini seçerek dakikalar içinde çok şık bir web sitesi / landing page sahibi olabilirsiniz.

Elbette yeni girişiminizin beta veya MVP versiyonunu da hazırlamanız mümkün.

⇻ Fiyatlandırma?

Carrd, uygun fiyatlamasıyla dikkat çeken bir ürün. Yıllık 9$ gibi küçük bir ücretle web sitesi yapmanızı sağlıyor ama daha da iyisi partner olarak sizler için %15 indirim aldım, bu linke tıklayıp %15 indirimle kayıt olabilirsiniz. 😉


Dorik

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Dorik bir başka web sitesi yapma platformu ve yeni çıkardığı içerik yönetim sistemiyle (CMS) bir üst sınıfa geçenlerden. Artık websitenize blog yazıları, koleksiyonlar ve üyelik ve üyelere özel yazılar ekleyebilirsiniz.

Dorik’i kendi adınıza kullanabileceğiniz gibi başkalarına hizmet olarak satmak için de markasız şekilde (white-label) kullanabilirsiniz.

⇻ Fiyatlandırma?

Dorik’i ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz ama kendi alan adınızla bir websiteniz olsun istiyorsanız yıllık 49$’a tam 25 tane açabilirsiniz. “İçerik yönetim sistemi olan bir websitem olsun” diyorsanız site başına aylık 19$ ödeyerek işe başlayabilirsiniz. Ajans planı ise şu anda indirimde.


GoodProfile

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

GoodProfile, ücretsiz bir şekilde kendinizi tanıtan bir internet sayfası oluşturmanızı sağlayan ve Türkiye’de geliştirilmiş bir araç.

GoodProfile’e üye olup kişisel bilgilerinizi ekleyerek tanıtım sayfanızı kolayca oluşturabilirsiniz. Sosyal ağ profillerinizin yanında medium blog yazılarınızı ve Github deponuzu da profilinizde gösterebilirsiniz.

⇻ Fiyatlandırma?

Ücretsiz olarak GoodProfile.me alan adı altında bir sayfa oluşturabileceğiniz gibi aylık 5$ ödeyerek kendi alan adınızı kullanabilir ve diğer ek özelliklerden faydalanabilirsiniz.


TeleportHQ (AppSumo fırsatı)

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Teleport HQ kullanıcılarına görsel bir arayüz ve low-code düzeyinde düzenleme yapma imkânı sunan bir web sitesi yapma aracı. Elbette ön yüzünü görerek websitenizi tasarlayıp yayınlayabiliyorsunuz.

İsterseniz 9 farklı JavaScript çerçevesinden birinde site kodunu indirip HTML ve CSS düzenlemelerini yapabilirsiniz.

Japonya merkezli One Capital‘dan 2.5 milyon dolar yatırım alan Teleport HQ’de birden fazla kişi aynı proje üzerinde çalışabiliyor. Figma’dan direkt arayüz transferi yapabiliyorsunuz ve WordPress, Shopify vb. entegrasyonlarını kolayca yapabiliyorsunuz.

⇻ Fiyatlandırma?

Ücretsiz 3 proje üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz ama tüm özelliklerle sınırsız proje üzerinde çalışmak için aylık 15€ talep ediliyor.

AppSumo’da ise 5 düzenleyici ve 3 alan adında site yayınlama hakkı için tek seferlik 79$ ödemeniz yeterli. Eğer 3 kod alırsanız sınırsız sayıda alan adında web sitesi yayınlayıp 25 editör ile çalışabilirsiniz. Muazzam bir teklif ama 10 gün sonra bitecek.


Tellie

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Tellie, web3 bakışıyla içerik üreticilerini yakalamak isteyen bir web site yapma aracı.

Çok kolay ve hızlı şekilde web sitesi hazırlayabileceğiniz Tellie’de bağlantılarını paylaşmanın yanı sıra, şarkı ve sosyal medya gönderileri ekleyebiliyorsunuz.

Ayrıca ürün satışı yapma ve oynatma listesi oluşturma gibi de özellikleri bulunuyor. İyi tasarım ve hikâye anlatımını bir araya getiriyor. Örnek websiteleri için tıklayın.

⇻ Fiyatlandırma?

Ücretsiz olan ve bir ara davetiye ile kullanıcı alan Tellie, kısa süre önce herkesin kullanımına açıldı. Ön yüzde fiyatlandırma bilgisi paylaşılmıyor.



Total
0
Shares
1 comment
  1. Harika bir yazi , cogunu bilmiyordum inceleyecegim , tesekkur ederim. Web + Mobil icin Bubble.io ve FlutterFlow’u da tavsiye ederim.

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Hayat Kurtaran 4 Otomasyon Aracı

Next Article

Birbirinden Harika 6 Video Düzenleme Aracı

Related Posts