Sertifier, dijital/akıllı sertifikalar hazırlamanızı sağlayan yerli bir girişim. İster kurum olarak ister birey olarak Sertifier üzerinden sertifia oluşturmak son derece basit. Kağıt tüketimini azaltarak çevreci bir seçenek sunan girişim, sertifikaların kaybolma riskine karşı da kalıcı bir tedbir almış oluyor. Üstelik sunduğu AppSumo kampanyasıyla ömür boyu yıllık 5000 sertifika gönderme hakkı sunuyor.
Sertifier, bugün Product Hunt’ta sahneye çıktı, inceleyip destek olabilirsiniz.
Nasıl Çalışıyor?
İster kurum ister bireysel olarak Sertifier ile sertifika hazırlamanız mümkün. Üstelik bunu Powerpoint ile sunum hazırlar gibi kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. İstediğiniz kişilere de otomatik gönderim yapıp, ilgili metrikleri takip edebiliyorsunuz.
Önceden sadece sertifika hazırlamanızı sağlayan Sertifier, artık rozet oluşturma aracını da yayına aldı ve topluluğunuz için çeşitli rozetler oluşturup otomatik olarak gönderebiliyorsunuz. Katılımcılar, istedikleri zaman dijital sertifikalarını veya rozetlerini ücretsiz şekilde indirip sosyal medyada paylaşabiliyor.
Sertifier’ı kendi sistemlerinize API aracılığıyla entegre edebileceğiniz gibi Teachable, Moodle, Canvas, Thinkific, Talent LMS gibi eğitim platformlarına da kolayca bağlayabiliyorsunuz.
Sertifier, Verified.cv adındaki yeni ürünüyle de herkesin akıllı sertifikalarını ve rozetlerini, eğitim ve deneyim verilerini depolaması için kullanıma sunulan bir eğitim cüzdanı da sunuyor.
Gelir Modeli / Ücretlendirme?
Sertifier, farklı paketler dahilinde sertifika ve rozet hazırlama hakkı sunuyor ama AppSumo’da kısa süre için geçerli bir kampanya var. Bu kampanya ile yıllık 5000 adet sertifika ve rozet basımını 6 dolar karşılığında satın alabiliyorsunuz ve bu kredi her yıl yenileniyor. Yani ömür boyu üyeliği tek ödemeyle satın almış oluyorsunuz ki bu harika bir şey.
Şahsen bu aboneliği alarak gelecek(!) eğitimlerimin dışında Patreon destekçilerim için rozetler oluşturmayı da düşünmedim değil.
Açıkçası 5000 kişiye varan eposta gönderiminin modern bir e-posta pazarlama aracıyla yapmanın maliyetini bile düşündüğünüzde bu fırsatın ne kadar güzel olduğunu anlıyorsunuz.
*Dilerseniz Sertifier’ı ücretsiz de deneyebilirsiniz. Öğrenci kulüpleri içinse ücretsiz hesap hakkı var ama sınırları belirtilmiş değil.
Sertifika Ne Kadar Önemli?
Sertifikayı değerli yapan şey elbette eğitimden ne öğrendiğimizdir. Dolayısıyla sertifikanın hangi şartlar altında verildiği pekâla önemli. Fakat işlevsel tarafı bir yana, sertifikanın bir motivasyon veya pazarlama unsuru olarak önemli bir değeri olduğunu gayet net görebiliyoruz. Sertifier’ın paylaştığı rakamlar da bu gözlemi doğruluyor.
Sertifier’ın bu alanda bir dijital dönüşüm hareketi başlatması zaman ve para tasarrufu sunmanın yanısıra çevreci bir eylem olması nedeniyle de son derece faydalı.
Sertifier’ın rozet ve Verified ürünleriyle daha güçlü bir marka halini geldiğini görüyorum ve AppSumo ile yurtdışına açılmasının hızlı bir küreselleşme getireceğini tahmin ediyorum. Umarım haksız çıkmam ve Sertifier’ın ilerleyen yıllarda küresel bir marka haline geldiğini görebiliriz.
Arda Helvacılar, Bengisu Doğan ve Sarp Çubukçuoğlu tarafından Ağustos 2018’de kurulmuştu.
Sertifier, bugün Product Hunt’ta sahneye çıktı, inceleyip destek olabilirsiniz.